Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

1988 Berlaku Letusan Gunung Berapi Di Jepun. Apa Yang Muncul Di Tasik Buat Ramai TERPANA

| August 11, 2018 | 0 Comments

Keindahan alam ciptaan Allah adalah terapi jiwa yang terbaik untuk manusia. Nikmatilah ia kerana dengan melihatnya dapat menambah iman dalam hati insyaAllah.

1988 Berlaku Letusan Gunung Berapi Di Jepun. Apa Yang Muncul Di Tasik Buat Ramai TERPANA | 1988 telah berlaku letusan gunung berapi yang dasyat di Jepun. Pelik. Selepas beberapa minggu muncul “sesuatu” mengejutkan di tasik buat ramai terpana sehingga kini. Allahu tak sangka. Ada video dan gambar-gambar. Subhanallah.

LETUSAN GUNUNG BERAPI PENCETUS TASIK BIRU YANG MENAKJUBKAN.

Video Penuh Ada Di Hujung Artikel. Blue Pond atau Tasik Biru merupakan sebuah kolam buatan manusia yang terletak berhampiran dengan Shirogane Onsen iaitu sebuah pekan air panas di Bie, Hokkaido.

Pada tahun 1988 berlaku letupan gunung berapa di Gunung Tokachi menyebabkan kerja-kerja dijalankan di Sungai Bie bagi menghalang kerosakan kepada Bie jika berlaku letupasan gunung berapi selepas ini.

Kerja-kerja yang dijalankan menghasilkan Blue Pond yang mana turut menjadi sebahagian daripada sistem kawalan hakisan terhadap bencana gunung berapi.

Warna biru yang terhasil pada air Blue Pond adalah disebabkan oleh kehadiran aluminium hidroksida koloid, sejenis mineral semula jadi yang larut dalam air di Blue Pond.

Kewujudan Blue Pond sebagai tempat pelancongan tidak begitu dikomersialkan menyebabkan tidak banyak pembangunan pelancongan dijalankan di kawasan Blue Pond.

Selain daripada tiada bayaran masuk dan tempat letak kereta percuma, pelancong perlu berjalan kaki lebih kuran 5 hingga 10 minit melalui hutan untuk sampai ke kolam.

Tidak banyak aktiviti yang boleh dilakukan di sekitar Blue Pond selain untuk menikmati pemandangan dan bergambar di sekitar Blue Pond. Tetapi jika anda peminat alam semula jadi, Blue Pond merupakan tempat yang wajib anda lawati.

Ternyata banyak betul tempat menarik di Bumi Allah ni kan. Jangan lupa untuk SHARE artikel menarik ni ye. Mana tau ada rezeki dapat pi Jepun ke. Amin. Terima kasih.

Video PENUH Tasik Biru Yang Menakjubkan Ramai Pengunjung. Subhanallah.

Sumber: Malaysiakubaru

Loading...

PALING POPULAR BULAN INI .. JOM BACA !!

Tags: , , , , , , ,

Category: Pelancongan, Pelik

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *