Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Lelaki DEDAH Kartun Kanak² Versi “Tak Senonoh” Yang Ramai TAK TAHU !!!

| July 16, 2017 | 0 Comments

Lelaki DEDAH Kartun Kanak² Versi “Tak Senonoh” Yang Ramai TAK TAHU !!! | Kanak-kanak harini memang dah didedahkan dengan internet. Selalunya ibu bapa akan biarkan anak-anak menonton kartun di youtube tetapi selamatkah akhlak anak-anak kita? Satu perkongsian di facebook Cikgu Zahran akan membuka mata ibu bapa agar sentiasa memantau anak-anak anda jika melayari internet.

“Mulai hari ini aku haramkan anak anak aku tonton youtube. Lepas raya ni dah dua kali aku dapat detect anak aku tengok benda pelik yang tak sepatut dilihat pada usia kanak kanak. Ada manusia tak guna di luar sana yang mengambil kesempatan. Aku tak pasti apa matlamat mereka. Nak bagi view mencecah ribuan atau memang ada agenda merosakkan pemikiran budak budak.

Bahaya youtube bila ruang search dah jadi autosearch dan autoplay. Kita sangka budak budak tengah tengok upin ipin tapi mereka dah dibawa ke channel lain. Benda ni dah berlaku masa Frozen tengah top. Sekarang upin ipin dan boboiboy pulak.

Cuti raya dulu aku kesan anak aku perempuan tengah tengok video budak budak lelaki bersunat. Budak budak yang naif bukan tahu apa apa. Aku mengamuk dan bagi last warning. Hari ini pula tengok kak ros tengah beranak. Hangin betul aku.

Bila autoplay..walaupun budak budak taip upin ipin..video akan ditayang berterusan jadi channel yang banyak view akan turut masuk dalam waitng list. Budak budak ni akan klik sahaja dan algorithma youtube akan bawak banyak lagi video video dari channel lain yang makin deep. Nak kata apa yang ditaip tu keluar sebab history..aku jarang guna phone tu bukak youtube. Karang kata aku yang selalu tengok benda pelik pulak.

Ada channel yang jahat ni dari negara seberang..mungkin ini salah satu agenda jahat sebab upin ipin ni terkenal sampai ke sana.Benda ni jadi top dekat list sebab jumlah view dan populariti video tersebut. Aku lampirkan gambar kat bawah dan korang nilai sendiri.

Jadi aku harap parent kena aware dengan benda benda macam ni. Budak budak tak salah dan depa tak tahu apa apa. Cuma yang kita risau akibat terdedah kepada benda benda pelik nanti mereka akan pergi ke fasa ‘mencuba’ pulak. Ngeri beb. So aku kena buat decision yang bersifat kuno dan konservatif serta anti establishment…no more Youtube for kids. Mungkin kena cari alternatif macam kindle.Nak block pun depa letak tajuk yang kita tak sangka.
Mohon sebarkan supaya makbapak aware dan jenguk jenguk bila tengok anak anak syok layan youtube tu.”

Sumber:- Cikgu Zahran

P.S. 1 – CCTV JPJ Rakam Imej Bungkusan Kain Kapan Dalam Kereta Warga Singapura Yang Buat Ramai TERKEJUT !!!
P.S. 2 – ANEH Suami Selalu Pulang Rumah Mak. Akhirnya Apa Yang Suami Buat Di Rumah Maknya TERBONGKAR !!!
P.S. 3 – Malam Pertama Saya Salin Pakaian Di Bilik Lain. Gara-Gara Ini Suami Buat Sesuatu Di LUAR JANGKA !!!
P.S. 4 – Suamiku Seorang Yang Amat Baik Tapi Disebabkan Satu SEBAB, Aku TERLANJUR Dengan Rakan Sekerja !!!
P.S. 5 – Seluruh Penduduk MURTAD. 30 Tahun Pakcik Ni TERPAKSA Solat Sendirian…. Allah Allah…

Loading...

PALING POPULAR BULAN INI .. JOM BACA !!

Tags: , , , ,

Category: kisah viral

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *