Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Ingat Lagi Anak Yang Menjadi Simbol Tragedi Syria Ini? Ini Gambar TERKINI Omran Yang Ramai TERTANYA² !!!

| June 7, 2017 | 0 Comments

Ingat Lagi Anak Yang Menjadi Simbol Tragedi Syria Ini? Ini Gambar TERKINI Omran Yang Ramai TERTANYA² !!! | Ketika mana gambar Omran Daqneesh telah tersebar di seluruh dunia, ia menjadi imej yang menghantui dunia tentang kekejaman rejim Assad dan penderitaan kanak-kanak di Syria.

Satu gambar Omar di belakang ambulans, dengan darah memenuhi mukanya dan badannya dipenuhi dengan habuk batu binaan berikutan serangan udara di Syria, mendapat perhatian antarabangsa tahun lepas.

Tetapi kini gambar-gambar baru telah muncul kanak-kanak lelaki berusia lima tahun dari Aleppo, menunjukkan keadaannya yang cergas dan sihat bersama keluarganya.

Ogos lalu, Omran yang dalam keadaan terkejut dan keliru apabila beliau telah dimuatkan ke dalam ambulans selepas ditarik keluar dari runtuhan rumahnya di Aleppo yang telah dihancurkan dalam serangan udara.

Imej tenang kanak-kanak lelaki itu mengangkat dia menjadi simbol tragedi di Syria. Abangnya, Ali, 10, meninggal dunia akibat kecederaan yang dialami dalam letupan itu.

Tetapi dalam gambar baru yang diambil semasa temu bual dengan keluarganya minggu ini, Omar dilihat duduk di atas lutut bapanya di rumah mereka.

Keluarganya telah ditemuramah di Aleppo untuk Al-Mayadeen, stesen televisyen Lubnan yang menyokong rejim Assad.
Wartawan pro-rejim, Kinana Allouche menulis tweet tentang gambar Omar, yang berbunyi: ‘Omran, orang-orang yang cuba untuk menumpahkan darah Syria mengelirukan berita bahawa dia telah serang oleh Arab Tentera Syria.

Di sini beliau kini tinggal di negeri Syria dengan tentera, pemimpin dan rakyatnya.
Daqneesh setakat ini enggan bercakap kepada media kerana takut mereka mungkin menjadi sasaran penyokong rejim Presiden Bashar al Assad.

Kinana Allouche tahun lalu mencetuskan kemarahan apabila dia  mengambil gambar “Selfie” dengan mayat pejuang pemberontak yang mati. Wartawan yang bekerja untuk Sama TV, dilihat oleh banyak pihak sebagai jurucakap untuk rejim Assad.

Sebuah video muncul sebelum ini yang menunjukkan Allouche ketawa melihat mayat kanak-kanak terbunuh di Aleppo, sambil seorang lelaki muncul dalam keadaan marah sambil menjerit, ianya membawa kepada lebih banyak kemarahan penonton.

Sumber:- DailyMail

P.S. 1 – Padah Tumpang Kereta Dinaiki 4 Gadis. Lelaki Ini DIR0G0L Bergilir² & Dibuang Dalam Semak !!!
P.S. 2 – Gaji RM 1600 Tapi Dah Ada Aset Bernilai SEJUTA Ringgit. Apa Yang Gadis Ini Lakukan Buat Ramai TAKJUB !!!
P.S. 3 – [VIDEO] Apa Yang Pengiring Kereta PM Jepun Ini Lakukan Buat Ramai KAGUM !!!
P.S. 4 – Askar Israel KANTOI Campak SESUATU Di sisi Mayat Warga Palestin Yg Buat Ramai GERAM !!!
P.S. 5 – Bila Tanya Ttg KEKAYAAN. Ini Jawapan Syed Mokhtar Yg Buat Ramai TERDIAM !!!

Loading...

Tags: , , , ,

Category: kisah viral

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *