Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Gadis Meninggal Kerana Rahim PECAH Gara² Mengandung Selepas Beberapa Bulan Bersalin !!!

| April 16, 2017 | 1 Comment

Gadis Meninggal Kerana Rahim PECAH Gara² Mengandung Selepas Beberapa Bulan Bersalin !!! | Sila baca dan ambil perhatian, lebih-lebih lagi buat wanita yang baru melahirkan anak. Seorang wanita bernama Zhang berusia 23 tahun, kerana keadaan tubuhnya, dia merupakan wanita yang sangat sukar untuk hamil. Namun dengan pelbagai berusaha, akhirnya dia berjaya hamil.

Sewaktu kehamilan, dia sentiasa berhati-hati, keluarganya juga menjaganya. Selama hamil dia juga mengalami rasa loya dan muntah, namun demi anaknya, semua ini boleh dilalui.

Selama kehamilan, dia juga menjaga hubungan intim dengan suami, kerana takut ini akan mempengaruhi bayi di dalam kandungan. Setelah tiba masanya, akhirnya Zhang melahirkan seorang bayi perempuan dengan proses caesar, pasangan ini sangat bahagia. Demi kesihatan anaknya, Zhang memilih untuk menyusukan bayinya sendiri, Tidak lama selepas itu, Zhang rasa mual lagi dan hamil lagi untuk yang kedua kali.

Setelah mertuanya tahu, tentulah mertua sangat gembira, dia rasa ini adalah berita baik yang terus-menerus dari keluarga Zhang. Tentunya, dirasakan ini adalah rezeki, mereka tidak mahu membuangnya. Semasa dia membuat pemeriksaan doktor, doktor sangat terkejut kerana berpendapat apa yang dilakukan Zhang ini sangatlah berbahaya dan menyarankan dia untuk menggugurkan kandungannya segera. Namun kerana keluarga berkeras hati, akhirnya dia pulang dan tidak mengugurkan kandungannya.

Setelah hamil 4 bulan, semasa sedang minum air, tanpa sengaja dia tersedak dan siapa sangka dia terbatuk dan menyebabkan rahimnya pecah dan mengalami pendarahan. Kerana terkejut, dia terus ke hospital, namun di tengah perjalanan, Zhang sudah tidak bernafas lagi, akhirnya keluarga Zhang kehilangan dua nyawa ibu dan anak sekaligus.

Ramai para ibu yang menyusukan anak, sewaktu menyusui, mereka tidak akan hamil, akhirnya mereka tidak menjaga hubungan intim semasa dalam tempoh berpantang. Ini salah besar, selepas melahirkan anak, 2-3 bulan adalah proses penyembuhan rahim, boleh saja untuk hamil lagi, namun ini kurang baik bagi tubuh wanita kerana satu cabaran yang sangat besar.

Seperti Zhang yang baru melahirkan dengan operasi caesar, memang tidak disyorkan untuk terus hamil kerana sangatlah berbahaya buat dirinya.

Wanita sekalian, berhati-hatilah dan buat pemeriksaan doktor ya! Sebaiknya, bagi jarak masa antara anak pertama dan anak yang seterusnya.

Sumber: Aliff Channel

P.S. 1 – Padah Tumpang Kereta Dinaiki 4 Gadis. Lelaki Ini DIR0G0L Bergilir² & Dibuang Dalam Semak !!!
P.S. 2 – Gaji RM 1600 Tapi Dah Ada Aset Bernilai SEJUTA Ringgit. Apa Yang Gadis Ini Lakukan Buat Ramai TAKJUB !!!
P.S. 3 – [VIDEO] Apa Yang Pengiring Kereta PM Jepun Ini Lakukan Buat Ramai KAGUM !!!
P.S. 4 – Askar Israel KANTOI Campak SESUATU Di sisi Mayat Warga Palestin Yg Buat Ramai GERAM !!!
P.S. 5 – Bila Tanya Ttg KEKAYAAN. Ini Jawapan Syed Mokhtar Yg Buat Ramai TERDIAM !!!

Loading...

Tags: , , , , ,

Category: Berita Semasa

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *