Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Anak² Merempat Di tinggalkan Ayah Di Pusat Snooker. Kisah Anak² Ini Buat Ramai SEBAK !!!

| March 18, 2017 | 0 Comments

Anak² Merempat Di tinggalkan Ayah Di Pusat Snooker. Kisah Anak² Ini Buat Ramai SEBAK !!! | Kisah pelajar perempuan SMK Seri Kota Puteri ini mula viral di media sosial. Membaca sedikit kisahnya, sudah membuatkan hati terasa dengan kesusahan yang dialaminya itu.

Seawal usia remaja begitu, dia dan adik beradiknya yang lain ditinggalkan bapa yang entah kemana. Akhirnya terpaksa menumpang berteduh di pusat hiburan berkenaan.

Pernah dibuang sekolah semasa tingkatan 4. Di waktu tingkatan 5 pula, dia datang untuk daftar seorang diri sebelum menghilangkan diri beberapa bulan kemudian. Bimbang pelajar yang mempunyai potensi ini ketinggalan, guru terbabit berusaha mencari dan memastikan dia berjaya. Hasilnya? Sangat tidak mengecewakan!

Hidup merempat menumpang di pusat snuker bersama adik beradik yg lain. Inilah rumah mereka. Beraya berpuasa berteduh semua disini. Namun masih mampu utk cemerlang dlm SPM -6A 1B 1C. Inilah kejayaan yg amat bermakna utk adik Farrah Marcella, pelajar SMK Seri Kota Puteri Pasir Gudang Johor

Insya Allah saya punya kawan2 yang perihatin. Saya bercadang untuk membantu pengajian beliau seterusnya. Saya harap anda sudi utk sama2 membantu. Maklumat detail akan dimaklumkan nanti.

**chk status saya sebelum ni atau wall cikgu Suraya ( adik saya yg sedih terharu meraikan kejayaannya )**

“Anak ini tidak berkemampuan..ditinggal bapa adik beradik ramai, xde rumah. Kerap tidak hadir ke sek n akhirnya dibuang sek masa ting 4, naik ting 5 dtg daftarkan diri sndiri..bbrp bln hilang lg…saya carik dia…saya lihat dia susah n jika saya x bantu merupakan 1 kerugian krn saya nampak dia ada potensi. Saya bawak dia balik umah saya jg dia..ajar dia..tuisyen kan dia..hanya dlm tempoh 2 bln setengah shj…akhirnya atas usaha dia juga yg x kenal erti penat…dia berjaya!…Allah….semoga dia terus diberikan kekuatan kecemerlangan dunia n akhirat.”

Quote Cikgu Suraya Abdul Rahim.

Sumber:- Zaikhan Abdul Rahim

P.S. 1 – Padah Tumpang Kereta Dinaiki 4 Gadis. Lelaki Ini DIR0G0L Bergilir² & Dibuang Dalam Semak !!!
P.S. 2 – Gaji RM 1600 Tapi Dah Ada Aset Bernilai SEJUTA Ringgit. Apa Yang Gadis Ini Lakukan Buat Ramai TAKJUB !!!
P.S. 3 – [VIDEO] Apa Yang Pengiring Kereta PM Jepun Ini Lakukan Buat Ramai KAGUM !!!
P.S. 4 – Askar Israel KANTOI Campak SESUATU Di sisi Mayat Warga Palestin Yg Buat Ramai GERAM !!!
P.S. 5 – Bila Tanya Ttg KEKAYAAN. Ini Jawapan Syed Mokhtar Yg Buat Ramai TERDIAM !!!

Loading...

Tags: , , , ,

Category: Informasi

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *