Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

“Perumpamaan Solat Rapat² Tu Adalah Solat Macam A****g” Ini Teguran Ahli Fiqh Buat Artis Yang Baru Berhijrah !!!

| March 16, 2017 | 0 Comments

“Perumpamaan Solat Rapat² Tu Adalah Solat Macam A****g” Ini Teguran Ahli Fiqh Buat Artis Yang Baru Berhijrah !!! | Hasil berkat dakwah dah hidayah dan taufik dari Allah ramai artis sekarang sudah berubah. Walaubagaimanapun perubahan mestilah diikuti dengan ilmu yang cukup. Beberapa hari lepas, seorang artis yang berhijrah ada memuat naik video dimana beliau menerangkan cara solat wanita dan solat lelaki itu sama.

Kami pun tidak tahu daripada mana Artis tersebut mendapatkan sumber tentang cara solat itu dan video itu mendapat pelbagai reaksi daripada orang ramai. Rata-rata netizen mengecam tindakannya yang seakan memandai-mandai mengeluarkan fatwanya sendiri.

Antaranya:-

Berikut video hangat tersebut :-

Isu ini turut mendapat perhatian semua ahli agama, namun seorang ahli ulama menerusi akaun Facebooknya, Abdul Rahman Dan Zaujah telah terpanggil untuk memberikan komen dan pandangannya mengenai kenyataan yang dikeluarkan oleh artis tersebut.

Ikuti pandangan ahli ulama tersebut di bawah :-

Walaupun ada pendapat lain selain daripada pendapat 4 mazhab muktabar yang “dirasakan betul” oleh artis tersebut namun permasaalahannya ialah bila beliau mengatakan “SALAH” amalan umat Islam di Malaysia ini dan hadith yang disebutnya nabi melarang solat seperti anjing ialah apabila kita “merapatkan siku ke lantai ketika sujud”. Hukum hakam tentang agama ini tidak boleh dibawa main-main dan sebelum berkongsi sesuatu mengenai agama, seseorang itu harus memastikan ia daripada sumber yang betul kerana ia boleh mencetuskan kekeliruan dikalangan masyarakat.

Sumber:- BeautifulNara

P.S. 1 – Kantoi MENGANDUNG, Pelajar STPM Kongsi Kisah Buat ‘PROJEK’ Di Sekolah Yang Buat Ramai TERKEJUT !!!
P.S. 2 – [VIDEO] Tak Tahan Jadi Mangsa R0G0L Ayah Tiri. Gadis Gantung Diri Secara Live MENGGEMPARKAN Dunia !!!
P.S. 3 – “Mungkin Sebab Rupa Saya Sama Dengan Ibu” 4 Tahun Jadi KEKASIH Ayah…Ayah PUNCA Aku Hamil 6 Bulan !!!
P.S. 4 – Lepas Roomate Aku Keluar Jumpa Pakwe Malam Tu, Aku Terus Tido. Dalam Gelap Aku Rasa Ada Orang PEGANG Tangan Aku Dan…
P.S. 5 – “Kena Tunggu Bisul MASAK Baru PICIT” Doktor DEDAHKAN Amalan Tunggu Bisul “MASAK” Boleh BAHAYAKAN Kesihatan !!!

PALING POPULAR BULAN INI .. JOM BACA !!

Tags: , , , ,

Category: Agama

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *