Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

[VIDEO] Ibu DEDAH Taska Tak Ikut SOP. Bertindak Kasar Ke Atas Kanak² Yang Buat Netizen BENGANG !!!

| March 10, 2017 | 0 Comments

[VIDEO] Ibu DEDAH Taska Tak Ikut SOP. Bertindak Kasar Ke Atas Kanak² Yang Buat Netizen BENGANG !!! | KUALA LUMPUR – Viral di media sosial sebuah taska dilaporkan tidak mematuhi atau mengamalkan ciri-ciri sebuah taska mengikut standard yang telah ditetapkan mencetuskan kemarahan netizen khususnya golongan ibu.

Gambar dan video yang dimuat naik oleh Azlinda Husna itu menunjukkan anak-anak asuhan dibiarkan baring di atas lantai tanpa sebarang alas, selain bayi dibiarkan menangis dan diberi makan dalam keadaan baring.

Beberapa anak-anak asuhan berusia lingkungan 3-4 tahun pula dilihat disuruh mengurut kaki seorang pengasuhnya.

 Berdasarkan video dan gambar tersebut, keseluruhan operasi taska yang tidak didedahkan lokasinya itu dilihat tidak mempunyai kakitangan yang mencukupi sehingga taska menjadi huru hara dan tidak teratur.

 

Posted by Azlinda Husna on Wednesday, March 8, 2017

Selain mempersoalkan mengapa anak-anak asuhan terlalu ramai, tidak mengimbangi jumlah pengasuh yang ada, netizen turut mempertikaikan taska itu kelihatan suram dan tidak ceria. Televisyen yang disediakan pula terlalu kecil dan tinggi, selain diletakkan dalam ‘kotak besi’ yang amat membahayakan penghuninya.

Menurut Azlina, beliau sudah cuba melaporkan perkara itu kepada pihak JKM sejak 5 Mac lalu, namun tiada sebarang tindakan yang diambil. Sehinggalah semalam beliau menghubungi Talian Annur.

“Alhamdulillah, JKM dan pihak polis telah jalankan siasatan. Semoga perkara ini menjadi iktibar buat semua ibu bapa dan diri saya sendiri.

“Kalau anak kecil menangis-nangis tak nak dengan pengasuh, segeralah cari yang lain. InshaAllah ada jalan penyelesaian,” katanya.

 

 

Sumber:- The Reporter

P.S. 1 – Padah Tumpang Kereta Dinaiki 4 Gadis. Lelaki Ini DIR0G0L Bergilir² & Dibuang Dalam Semak !!!
P.S. 2 – Gaji RM 1600 Tapi Dah Ada Aset Bernilai SEJUTA Ringgit. Apa Yang Gadis Ini Lakukan Buat Ramai TAKJUB !!!
P.S. 3 – [VIDEO] Apa Yang Pengiring Kereta PM Jepun Ini Lakukan Buat Ramai KAGUM !!!
P.S. 4 – Askar Israel KANTOI Campak SESUATU Di sisi Mayat Warga Palestin Yg Buat Ramai GERAM !!!
P.S. 5 – Bila Tanya Ttg KEKAYAAN. Ini Jawapan Syed Mokhtar Yg Buat Ramai TERDIAM !!!

Loading...

Tags: , , , ,

Category: Informasi

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *