Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Budak 7 Tahun Tulis Surat Kepada Google Untuk Minta Kerja. Ini Respon CEO Google Yang Buat Dia TERKEJUT !!!

| February 16, 2017 | 0 Comments

Budak 7 Tahun Tulis Surat Kepada Google Untuk Minta Kerja. Ini Respon CEO Google Yang Buat Dia TERKEJUT !!! | Seorang ‘usahawan’ berusia tujuh tahun menulis surat kepada Google untuk meminta kerja dan surat tersebut mendapat perhatian dari CEO, Sundar Pichai yang membalas semula surat berkenaan.

Selepas berbincang mengenai kerja bapanya, Chole Bridgewater mengambil keputusan bahawa dia akan bekerja dengan Google dan menulis satu surat yang bermula dengan ayat “wahai bos Google..”.

Menerusi surat terbabit Chloe menjelaskan dia mahu bekerja di Google kerana boleh berehat di bean bags, menggelongsor dan bermain lumba go-cart serta mempunyai impian untuk berenang di Olimpik.

Selain itu dia juga turut mempromosikan dirinya dengan berkata dia seorang yang sangat bagus di dalam kelas dan guru selalu memujinya di hadapan ibu bapa.

Tambah Chloe lagi, dia menulis surat itu selepas bapa menyuruhnya membuat ‘permohonan’ kepada Google jika betul-betul mahu bekerja di situ.

Tidak disangka-sangka, surat Chloe itu sampai ke tangan CEO Google dan menerima maklum balas dari lelaki berkenaan.

“Kami sangat terkejut, namun saya tak fikir Chloe akan faham tahap maklum balas yang diterimanya itu” kata bapa Chloe, Andy, yang bekerja sebagai pengurus jualan di Hereford.

Di surat maklum balas, Sundar Pichai menulis:

“Terima kasih kerana surat kamu. Saya sangat gembira kamu suka komputer dan robot serta berharap kamu akan terus belajar tentang teknologi.

“Saya fikir, jika kamu bekerja keras dan mengikut impian, kamu akan dapat mencapai semua yang kamu mahukan – dari bekerja di Google mahupun berenang di Olimpik.

“Saya akan tunggu untuk menerima permohonan kerja kamu apabila habis belajar nanti! :),” tulis Sundar.

P.S. 1 – Kantoi MENGANDUNG, Pelajar STPM Kongsi Kisah Buat ‘PROJEK’ Di Sekolah Yang Buat Ramai TERKEJUT !!!
P.S. 2 – [VIDEO] Tak Tahan Jadi Mangsa R0G0L Ayah Tiri. Gadis Gantung Diri Secara Live MENGGEMPARKAN Dunia !!!
P.S. 3 – “Mungkin Sebab Rupa Saya Sama Dengan Ibu” 4 Tahun Jadi KEKASIH Ayah…Ayah PUNCA Aku Hamil 6 Bulan !!!
P.S. 4 – Lepas Roomate Aku Keluar Jumpa Pakwe Malam Tu, Aku Terus Tido. Dalam Gelap Aku Rasa Ada Orang PEGANG Tangan Aku Dan…
P.S. 5 – “Kena Tunggu Bisul MASAK Baru PICIT” Doktor DEDAHKAN Amalan Tunggu Bisul “MASAK” Boleh BAHAYAKAN Kesihatan !!!

Loading...

Tags: , , , ,

Category: Dunia

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *