Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

BATAL Hasrat Pakai Baju Melayu Pada Anugerah PUSKAS. Faiz Subri DEDAH Puncanya Yang Buat Ramai KECEWA !!!

| January 9, 2017 | 0 Comments

BATAL Hasrat Pakai Baju Melayu Pada Anugerah PUSKAS. Faiz Subri DEDAH Puncanya Yang Buat Ramai KECEWA !!! | Zurich: Atas faktor cuaca sejuk, finalis anugerah Puskas 2016 Mohd Faiz Subri mengambil keputusan tidak memakai baju Melayu pada majlis Anugerah Bolasepak FIFA 2016 di Zurich, Switzerland awal pagi esok.

Menurut pemain Pulau Pinang berusia 29 tahun itu, dia akan memakai pakaian formal baju sut yang lebih selesa dengan cuaca sejuk sekitar -5 selsius.

“Keadaan di sini memang sejuk, memang saya akan pakai baju kot. Bukan pakai baju Melayu tak kena (sesuai) tapi terlalu sejuk,” katanya ketika ditemui Arena Metro di hotel penginapan di sini, hari ini.

Sebelum ini, Faiz berhasrat untuk memakai set persalinan lengkap baju Melayu tradisional yang ditaja oleh beberapa pihak pada majlis anugerah bola sepak berprestij itu di mana bakal ditonton oleh peminat bola sepak seluruh dunia.

Penganjur Persatuan Bolasepak Antarabangsa (FIFA) sebelum ini sudah memberi kebenaran kepada Faiz untuk memakai baju tradisional pada majlis itu selepas mendapat permohonan Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM).

“Tak apa kalau saya tak dapat pakai baju Melayu di sini, Insya Allah kalau menang saya akan pakai di Malaysia nanti,” jelas Faiz.

Penyerang Pulau Pinang itu melakar sejarah tersendiri selepas jaringannya ketika menewaskan Pahang 3-0 dalam aksi Liga Super, 16 Februari tahun lalu menarik perhatian seluruh dunia apabila berada dalam senarai akhir tiga gol terbaik 2016 untuk merebut anugerah Puskas.

Sepakan percuma yang dikatakan melanggar ‘hukum fizik’ apabila melencong menerjah ke gawang dilihat mempunyai peluang untuk merangkul anugerah berkenaan meskipun dicabar pemain Brazil Marlone dan Daniuska Rodriguez (Venezuela).

Andai menang anugerah yang diperkenalkan pada 2009 itu, Faiz berhasrat untuk mengadakan kenduri kesyukuran.

“Setakat ini saya tak fikir nazar apa lagi, mungkin buat kenduri kesyukuran,” katanya.

P.S. 1 – ALLAH Sayangkan Aku. Baru Aku Tahu Kenapa Pakwe Beria Suruh Aku Pakai Baju Kurung Ke Bukit Tu !!!
P.S. 2 – Ramai Salah Faham Bila Bayi Anda Hisap Ibu Jari Kakinya, Inilah SEBAB Bayi Hisap Ibu Jari Kaki Yang Ramai TAK TAHU !!!
P.S. 3 – Ramai TERPANA Melihat Gadis Cantik Ini…Namun, Anda Pasti TERKEJUT Lihat Dimana Dia Tinggal !!!
P.S. 4 – TERLOPONG Mamak Tu Bila Aku Cakap “Tolong Buang Botol Yang Kat Atas Tu Dan Perempuan Tu Sekali” !!!
P.S. 5 – 4 Tahun Suami Tak Bekerja. Namun Boleh Sara Keluarga Dan Rumah Mewah, Rupa-Rupanya Ini KERJA Suami !!!

Loading...

PALING POPULAR BULAN INI .. JOM BACA !!

Tags: , , , ,

Category: Hiburan

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *