Inilah Maksud Tersembunyi ‘Gegar Vaganza’ Bakal Buat Ramai MATA TERBELIAK !!!

| December 16, 2015 | 0 Comments

Inilah Maksud Tersembunyi ‘Gegar Vaganza’ Bakal Buat Ramai MATA TERBELIAK !!! Kuala Lumpur: Stesen televisyen berbayar, Astro menegaskan penggunaan perkataan ‘vaganza’ pada nama pertandingan nyanyian Gegar Vaganza (GV) bukan merujuk kepada istilah ‘faraj wanita’ seperti didakwa segelintir pihak yang menyifatkan perkataan itu tidak sesuai dan kurang sopan, baru-baru ini.

gegar vaganza 2015

Pengurus Saluran Astro Ria, Raqim Ahmad Ramli selaku penyiar rancangan berkata, istilah vaganza adalah singkatan daripada perkataan Inggeris, Extravaganza yang merujuk pada acara yang gah, besar dan gemilang.

“Sudah tentu kami sedar mengenai isu ini tetapi bagi kami vaganza merujuk pada acara yang gah dan gemilang serta bersesuaian dengan visi mencipta fenomena baru pada program itu.

“Cuma kami membuat sedikit perubahan kreatif dengan meletakkan perkataan gegar untuk memberikan impak yang lebih besar dan dekat dengan penonton,” katanya.

raqim.transformed_0

Kekecohan timbul di laman sosial selang sehari selepas pertandingan akhir GV musim kedua pada malam Ahad lalu yang mempersoalkan penggunaan perkataan itu sebagai nama rancangan.

Menurut dakwaan beberapa penonton di Facebook, istilah vaganza merujuk kepada ‘plethora of vagina’ atau ‘koleksi faraj wanita’ dalam bahasa Malaysia.

Ia membawa maksud yang berlainan dan bertentangan daripada perkataan ‘extravaganza’ yang bermaksud acar gah dan gemilang.

Timbul juga sindiran dalam kalangan pengguna media sosial yang mendakwa dengan pemilihan istilah itu, GV adalah pertandingan koleksi kemaluan wanita.

P.S. 1 – Inilah 5 MESEJ RAHSIA Dalam Filem 3 ABDUL Karya P Ramlee Yang Ramai Tak Tahu !!!
P.S. 2 – 1001 Kebenaran Kes Memali Dan Kisah Hitam Tun Mahathir Yang Ramai Tidak Tahu !!!
P.S. 3 – MENGEJUTKAN… Murid Darjah 4 BERSALIN Di Klinik Swasta !!!
P.S. 4 – Inilah 5 Orang Paling PELIK Yang DIHUKUM MATI Tetapi TAK MATI !!!
P.S. 5 – PUNCA UTAMA Kenapa Wanita Mengandung Anak Luar Nikah SENANG BERSALIN !!!

PALING POPULAR BULAN INI .. JOM BACA !!

Tags: , , , , ,

Category: Hiburan

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *