Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

PELIK…Seorang Lelaki Bujang Yang Baru MENINGGAL DUNIA .. Dikahwinkan Dengan Seorang Mayat Wanita !!!

| August 28, 2015 | 0 Comments

PELIK…Seorang Lelaki Bujang Yang Baru MENINGGAL DUNIA .. Dikahwinkan Dengan Seorang Mayat Wanita !!! | Memang pelik!!! tapi itulah kebenarannya. Biasanya kita akan berkahwin dengan pasangan pilihan sendiri namun kali ini lain pula kisahnya di Wilayah Hebei.

1

Di wilayah Hebei, penduduk tempatan percaya bahawa seorang lelaki yang meninggal dalam keadaan belum berkahwin, tidak akan boleh masuk syurga. Pekara inilah yang membuat pernikahan terjadi. Bagaimana dua mayat yang tidak lagi boleh bergerak dapat melangsungkan perkahwinan?

Seorang mayat Gadis yang sudah tua tersebut bernama Miss Wu. Miss Wu dijual keluarganya ke seseorang bernama Tuan Liu. Tuan Liu baru saja kehilangan saudara laki-laki yang belumberkahwin.

Ia berfikir bahawa Miss Wu boleh menjadi pengantin wanita untuk saudaranya tersebut. Ia lalu membayar sekitar US20 ribu untuk mayat Wu dan membuat perkahwinandengan upacara yang dikenali dengan istilah Minghun. Dalam perarakan, kedua pengantin akandikuburkan bersama-sama.

Tidak lama, sebuah kejadian membuat kebahagian mereka hilang. Miss Wu dicuri oleh seseorang yang lalu menjualnya ke sebuah keluarga dengan harga murah kerana keadaan Miss Wu yang sudah mulai membusuk. Keluarga itu lalu mengawinkan Miss Wu dengan orang lain. Namun setelah dilakukan penyelidikan, pencuri mayat itu tertangkap.

Fenomena Miss Wu bukan satu-satu perkahwinan mayat di China. Tradisi yang meyakini seorang lelaki mati memerlukan isteri untuk masuk ke akhirat membuat kemunculan pasaranyang memperjual beli mayat pengantin. Para pembeli rela mengeluarkan wang lebih dari US7 ribu untuk membeli mayat pengantin itu.

Keuntungan yang lumayan besar itulah penyebab kerap belakunya kecurian di perkuburan, bahkan membunuh seseorang agar boleh dijual. Salah satu kes berlaku pada tahun 2006 ketika seorang lelaki bernama Song membunuh 6 wanita lalu menjualnya sebagai pengantin. Mengikut rekod Polis mengatakan bahawa ia memilih untuk membunuh 6 wanit auntuk dijual kerana hal itu lebih mudah dibanding dengan diam-diam mencuri mayat wanita yang telah mati di perkuburan. KREDIT AMEKAW.

P.S. 1 – Inilah 5 MESEJ RAHSIA Dalam Filem 3 ABDUL Karya P Ramlee Yang Ramai Tak Tahu !!!
P.S. 2 – 1001 Kebenaran Kes Memali Dan Kisah Hitam Tun Mahathir Yang Ramai Tidak Tahu !!!
P.S. 3 – Rahsia Mengejutkan Di Sebalik Kemegahan Masjid Hagia Sophia Di Istanbul.
P.S. 4 – Inilah Taman Neraka Yang Menginsafkan Pengunjungnya.
P.S. 5 – PUNCA UTAMA Kenapa Wanita Mengandung Anak Luar Nikah SENANG BERSALIN Kini DIDEDAHKAN !!!

Loading...

PALING POPULAR BULAN INI .. JOM BACA !!

Tags: , , , , , , ,

Category: Seram

About the Author ()

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *